Pet godina bez presude za pogibiju radnika Od pogibije radnika Dejana Dončića i Ananija Gligorova na gradilištu Građevinskog preduzeća Meteor kod Autobuske stanice prošlo jer pet godina, a epiloga sudskog postupka još uvek nema.

Dejanov brat Zoran Dončić izjavio je za portal Vranjske da ne može da veruje da lokalno pravosuđe tako neažurno radi, jer je za sličan slučaj u Beogradu „suđenje trajalo duplo kraće, a krivci su odavno u zatvoru“.– Kako se proces približi kraju, u Osnovnom sudu u Vranju promene sudiju u predmetu i sve kreće ispočetka.

KUBUROVIĆ: Stanje u vranjskim sudovima loše

Promenili su ih već troje, a aktuelna sutkinja je došla iz oblasti istrage nakon poslednje reforme pravosuđa i vodi ovako složen proces bez ikakvog iskustva u oblasti krivice – rekao je Dončić.

On je dodao da okrivljeni imaju mnogo advokata, a ako jedan ne dođe glavni pretres se odlaže jer je prisustvo odbrane obavezno.

– Toga je bilo vrlo često.

Zašto se takve stvari rade i tolerišu, jedino razložno objašnjenje vidim u tome da se na sud vrši politički uticaj – rekao je Dončić.

Optužnica u ovom predmetu podignuta je 1. marta 2013. godine (petnaest meseci posle tragedije na gradilištu) protiv vlasnika GP Meteor Bobana Zlatanovića, šefa gradilišta Predraga Stamenkovića i Jovice Mihajlovića, vlasnika firme EBS-4M  koja je u kritično vreme brinula o preventivnoj zaštiti i bezbednosti radnika „Meteora“ na gradilištu.

Glavni pretres zakazivan je više od petnaest puta.

Posle sudija Gorana Antića i Svetislava Djorđevića, slučaj je zapao sutkinji Mariji Janićijević kod koje je ovaj predmet i danas.

– Iskreno ne vidim da se nazire kraj ovom procesu.

Najavljuje se da bi opet mogli da promene sudiju – kazao je Zoran Dončić u izjavi za portal Vranjske.
Dejan Dončić je u momentu tragedije imao 29, a Ananije Gligorov 44 godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar