PERFORMANS KOD „GEOX“-a (FOTO): Pelene su zaštitna odeća!

Eko Taxi Vranje

Malo učesnika, mnogo simbolike (Foto: Vranjske), Učestvovalo nekoliko desetina aktivista , Lider , Dobila otkaz i otpočela sindikalnu borbu: Gabrijela Krstić (Foto: Vranjske), I obezbeđenje, i policija: ispred fabrike uoči početka performansa (Foto: Vranjske)

Aktivisti Udruženih sindika „Sloga“ izveli su u četvrtak u podne performans „Pelene su zaštitna odeća“ ispred fabrike italijanskog investitora  „Geox“- a u Vranju, u znak podrške radnicima ovog preduzeća.Prisutnima su se ovratili Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata „Sloga“, otpuštena radnica Gabrijela Krstić i još neki aktivisti „Sloge“.

– Pozivamo Vranjanke i Vranjance, članove porodica radnika „Geox“, sve nezaposlene, članove drugih sindikata, mlade i sve hrabre i slobodoumne, da se pridruže našoj solidarnosti i daju podršku ugnjetenim i zlostavaljanim radnicima – rekao je Veselinović pozivajući na odbranu čast i dostojanstvo svih radnika.

– Radnici ovde rade u najtežim uslovima, ne plaća im se prekovremeno, sramota je da radnik u 21. veku mora da pita šefa „mogu li u toalet“ – kazala je Krstićka.

Veselinović je u izjavi medijima kazao da je po njegovom mišljenju performans uspeo, da su aktivisti „Sloge“ sproveli ono što su hteli, ali da je razočaran odzivom Vranjanaca.

– Očekivali smo veću podršku od građana našoj akciji.

Jer, u ovoj fabrici radnici su brojevi, a znamo da su brojevi sinionim za radnike u koncentracionim logorima.

Što se nas tiče, „Geox“ je logor.

Mi se protiv toga moramo boriti, jer nigde u našem Ustavu ne stoji ono što menadžment ove fabrike traži od radnika – kazao je Veselinović.

Privatno obezbeđenje sprečilo je na kraju učesnike skupa da predaju pelene menadžmentu preduzeća.

Performansu su prisustvovali „Slogini“ sindikalni aktivisti iz više gradova u Srbiji.

Skup je obezbeđivalo dvadesetak policajaca i pripadnika privatnog obezbeđenja.

Vranjske  • Ostavi komentar