PEDAGOŠKI centar NEPOTIZMA: Zaposli dete, pa polako

Eko Taxi Vranje

Nepotizam je uz korupciju i kriminal glavna karakteristika rada i delovanja Pedagoškog fakulteta u Vranju, jer je petoro dekana, prodekana i profesora tu uhlebilo svoje ćerke i sinove, saznaju InfoVranjske.– Nekadašnji dekan Bora Stanimirović udomio je svoju ćerku Ljiljanu Stanimirović Mitić, dok je prodekan i profesor Todor Malinović takođe uhlebio svoju ćerku Nelu Malinović – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, to nije kraj, već početak nepotističkog delovanja i rada na ovom fakultetu.

– Stana Smiljković, dekan, prodekan i profesor fakulteta, svoju naslednicu Danijelu Smiljković Mišić «ubacila» je na platni spisak zaposlenih na Pedagoškom, ranije Učiteljskom fakultetu – kazuje sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala kao «poseban» izdvaja slučaj višestrukog dekana Stojana Cenića.

– Ovaj petostruki dekan, što je protivzakonito, jer može da bude dekan samo u dva mandata, oposlio je uhljebljenje za svog sina Dragana Cenića, pa mu je i to malo, već je za njegove ocene, uglavnom šestice, vršio protisak na pojedine ugledne profesore – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Slučaj aktuelnog dekana Zorana Momčilovića samo potvrđuje da je Pedagoški fakultet u Vranju leglo nepotizma, što utiče na pad kvaliteta nastave i objektivnosti u radu dekana i profesora.

– Dekan Zoran Momčilović, sledeći praksu svojih «velikih» prethodnika, zaposlio je svog sina Vladimira Momčilovića i isplatio mu iznos od preko pola miliona dinara na ime troškova doktorske disertacije, iako Pedagoški fakultet nije uputio Vladimira na doktorske studije – završava svoje kazivanje o nepotizmu na Pedagoškom fakultetu sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar