Paul Kozma Čimpojeru na P(h)antomfestu

Eko Taxi Vranje

Paul Kozma Čimpojeru gstovaće na predstojećem petom Međunarodnom festivalu pantomime – „P(h)antomfest“ sa svojom novom predstavom „Homo Americanus“, čije će izvođenje 24. juna u Vranju biti evropska premijera.
Ova neverbalna predstava će promeniti vaše poimanje plesnog teatra i redefinisati način pripovedanja. Homo Americanus je američko iskustvo i ujedno i celokupno iskustvo. Koristeći muziku i ples, Paul Čimpojeru strastveno istražuje iskustva rumunskog imigranta u Velikoj Jabuci. Počev od metroa, vinskih podruma, turista, preko gornjeg i donjeg dela grada, on otkriva kroz svoj interpretativni ples kako izgleda probuditi se u gradu koji nikada ne spava i stremiti da se bude deo njega.
Nadmoćnost ovog univerzalnog jezika je određena slobodom sa kojom umetnik koristi različite forme izvođačkih umetnosti (glumu, klasičnu i bihevioralnu pantomimu, tradicionalni ples, stepovanje, savremeni ples, borilačke veštine) kao sredstvo izražavanja ideja, iskustava, emocija. 
Nakon prošlogodišnjeg uspeha „Pantomimičara na kafi“ u Brankovoj ulici u Vranju i 2014. „Pantomimičara na pijaci“, program „Pantomima izlazi na ulicu“ ove godine se održava pod nazivom „Bakiji u pohode“.
Na otvaranju festivala, 24. juna, koji je u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno, u sklopu obeležavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, izvedena i predstava pantomime „Hamlet“ u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji festivala. 
Organizatori „P(h)antomfesta“, koji ove godine ima podršku programa „Evropski Progres“, finansiran od strane Evropske unije i Vlade Švajcarske, najavljuju i zanimljiv prateći program.
Ulaz na sve programe „P(h)antomfesta“ je slobodan.J. Ristić  • Ostavi komentar