Parking servis NELEGALNO naplaćuje parking

Eko Taxi Vranje

Građanin Vranja uputio je dopis Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju u kome ukazuje «da «Parking servis» zloupotrebom službenog položaja stiče protivpravnu imovinsku korist u višemilionskom iznosu, a na štetu građana Vranja i budžeta Republike Srbije, saznaju InfoVranjske.– Kršenjem važećih zakona, Zakona o komunalnim taksama i Zakona o bezbednosti saobraćaja, pričinjena je šteta građanima Vranja i budžeta Republike Srbije, jer prikupljena sredstva nisu uložena u izgradnju posebnih javnih parkirališta, već je «Parking servis» uzurpirao trotoare sa isključivim ciljem naplate parkiranja, kršeći Zakon o bezbednosti saobraćaja koji određuje da su trotoari namenjeni kretanju pešaka i ne mogu se koristiti kao parking prostor – ističe se u dopisu Vranjanca OJT u Vranju.

U dopisu se ističe da se ovde čak 70 odsto površine trotoara koristi kao parking prostor, dok za pešake nije obezbeđen slobodan prostor širine 1,60 metara, kako predviđa Zakon o bezbednosti saobraćaja.

– Ovakvo direktno kršenje pomenutog zakona ukazuje na zloupotrebu položaja od strane odgovornih lica u «Parking servisu», što naplatu parkiranja na trotoarima čini nelegalnim – stoji dalje u dopisu Vranjanca OJT.

Kao najkritičnije ulice, koje predstavljaju očigledan primer kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde nema ni pola metra slobodnog prostora za pešake, navedene su Sime Pogačarevića, Partizanska, naročito pored zgrade RTV Vranje, trotoar pored hotela «Vranje», Kneza Miloša, Dunavska, 29. novembra, Pionirska (Kod Vuk škole) i Ivana Cankara.

Dopis građanina Vranja biće prosleđen i Gradu Vranju u cilju preduzimanja mera radi sprečavanja nelegalne naplate parkiranja na trotoarima u gradu.

Nezadovoljni Vranjanac je uputio dopis i zaštitniku građana u Vranju od koje je dobio odgovor «da se parkiranje može naplatiti samo na uređenim parkinzima»!

S. Kostić  • Ostavi komentar