PANIKA U BANJI: Grejanje stiže tek za NOVU GODINU

Eko Taxi Vranje

Žitelje četiri stambene zgrade u centru Vranjske Banje i nekoliko naprednjačkih kuća u susednim ulicama zahvatila je panika nakon saznanja da će daljinsko grejanje termalnom vodom biti uvedeno tek posle nove 2021. godine.Zastrašeni zbog mogućeg smrzavanja u sopstvenim stanovima i kućama, stanari su krenuli u nabavku ogreva i obezbeđenju grejnih tela na struju i pelet.

Jedan od stanara kaže «da svakodnevno posmatra «rupu» u školskom dvorištu gde treba da bude instaliran izmenjivač toplote».

Puna je vode, ne znam odakle dolazi, neki kažu iz pravca škole, ali nije važno, već je nezgodno što treba ova voda da se ispumpa i da krene šolovanje. A kad će to da bude, sa ovako slabim pumpama za izbacivanje vode, ne znam, potrajaće – jadikuje ovaj stanar, sagovornik Info Vranjskih.

Svi se slažu da je najlakše stanarima koji već imaju grejna tela na struju i pelet.

Pojedinci, doduše, imaju kubik-dva drva za ogrev što im je ostalo od prošle godine, ali većina nema, dolaze hladni dani, toplifikaciji se ne vidi kraj, pa će biti gadno za one koji su bez ogreva,a takvih ima podosta – zamišljeno govori sagovornik Info Vranjskih.

Izvor iz banjske opštine, međutim, ne krije da je pesimista u vezi započete toplifikacije u centru Banje.

Gledajući kako se radovi odvijaju predviđam ovakav scenario, zgrade neće dobiti grejanje ni do nove godine, okolne kuće takođe, ko se grejao na struju i pelet nastaviće da se greje na isti način, neko će nabaviti drva, a najsiromašniji, a tu ih ima, da se pomole bogu da zima bude toplija, ali da istovremeno nabave dovoljno ćebadi za sve ukućane – savetuje ovaj fatalista.

Za sve stanare, na kraju, ostaje da u vazduhu lebdi neizbežno pitanje, hoće li brzo i kuća Slaviše Bulatovića dobiti daljinsko grejanje, ili će, u šta niko ne veruje, i on morati da se greje na «zastareli» i prevaziđeni način!?

S. Kostić  • Ostavi komentar