PALA MIRBA u Višoj školiSindikat obrazovanja u Visokoj školi primenjenih strukovnih studija (VŠPSS) u Vranju «naglo» i (ne)očekivano je zaćutao i sada je lojalan direktorki Ljiljani Đorđević, jer su vodeći ljudi u ovom donedavno opozicionom sindikatu dobili određene benefite, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj školi.– Trijumvirat na čelu škole u sastavu direktorka Ljiljana Đorđević, njena zamenica Gordana Mrdak i predsednik Saveta škole Damjan Stanojević, brat «čuvenijeg» naprednjaka Dejana Stanojevića Denzija, našao je spasonosnu formulu i određenim benefitima «kupio» lojalnost donedavno neugodnih aktivista u Sindikatu obrazovanja, koji je za kratko vreme prešao «trnovit» put od opozicione do dugoćuteće sindikalne organizacije – ističe sagovornik InfoVranjskih iz VŠPSS u Vranju.

Po njegovim rečima, «sada se intenzivno radi na «zbrinjavanju» predsednika Sindikata obrazovanja Dragana Mišića».

– Za Mišića je predviđeno mesto u administraciji, jer je „ubrzano“ završio i srednju školu i fakultet, pa se razmišlja o radnom mestu u studentskoj službi, skriptarnici ili biblioteci. Jedini problem kako to obrazložiti Ministarstvu prosvete, kao realnu potrebu škole, a ne kao kupovinu unutrašnjeg mira – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala navodi da je «zbrinjavanje dvoje profesora u završnoj fazi».

– Ljiljana Stošić Mihajlović je dobila svoj status, a raspisan je konkurs i za Branislava Stanisavljevića za mesto profesora strukovnih predmeta, mada su mu problematične reference, nema radova u inostranim i domaćim časopisima koje priznaje Ministarstvo prosvete, osim istupanja na simpozijumima u Banskom u Bugarskoj – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Konačno, «privilegije su oktroisane i mikrobiologu Srđanu Tasiću, jednom od vodećih aktivista Sindikata obrazovanja u VŠPSS».

– Tasić dobija povišicu plate, kao šef katedre, priznaje mu se prekovremeni rad, putni troškovi takođe, jer je prijavljen da živi u Beogradu, mada poseduje i kuću u Vranju, sasvim blizu škole – završava svoj «raport» sagovornik InfoVranjskih iz VŠPSS u Vranju.

S. Kostić  • Ostavi komentar