PAŽNjA RADAR! U sredu pojačana kontrola saobraćaja

Eko Taxi Vranje

Akciju podržala Evropska komisija: saobraćajna policija u rutinskoj kontroli na ulicama Vranja

Uprava saobraćajne policije MUP Srbije sprovešće sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja u sredu 21. septembra 2016. godine, saopštila je Policijska uprava Vranje.Tokom akcije angažovaće se maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, imajući u vidu da je to najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula je projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death– Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama).

Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja koja traje od 16. do 22. septembra s ciljem  da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Projekat EDWARD podržan je od strane Evropske komisije.

Vranjske  • Ostavi komentar