Otežano poslovanje Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji zbog povećanja cene grejanja

Eko Taxi Vranje

Specijalna bolnica u Vranjskoj Banji je do sada mesečno za grejanje plaćala nešto manje od 30.000 dinara, u narednom periodu, povećanjem cene od 15 na 40 dinara po kvadratnom metru, moraće da izdvaja oko 75.000 dinara.Ova ustanova, takođe, Republičkoj direkciji za vode godišnje plaća 300.000 dinara za korišćenje vodnog dobra.

Vranjska Banja: Skuplje grejanje termalnom vodom za Specijalnu bolnicu i Zdravstvenu stanicu

U Specijalnoj bolnici greje se 1.880 kvadratnih metara prostora.

Dr Svetislav Stošić, direktor Specijalne bolnice, u izjavi za portal Vranjskih, kaže da će povećanje cena grejanja „otežati okolnosti tržišnog poslovanja za jedinu balneološku ustanovu u ovom mestu“.

– Razgovaraćemo sa gradonačelnikom i videti šta možemo da uradimo, ali svakako ćemo tražiti da se za Specijalnu bolnicu koriguje nova cena grejanja – nagoveštava dr Stošić.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, sredinom prošle nedelje, usvojen je novi statut JP „Uprave Banje“ i time prihvaćeno povećanje cena grejanja od 15 na 40 dinara po kvadratnom metru za dva korisnika, Specijalnu bolnicu i Zdravstvenu stanicu, ali je direktor jedinog banjskog javnog preduzeća najavio korekcije cena grejanja i za ostale korisnike.  • Ostavi komentar