Organizujte savršeno putovanje kroz južnu Srbiju

Eko Taxi Vranje

, ,

Južna Srbija je jedan od najživopisnijih predela naše divine zemlje. Ovaj kraj je nadaleko poznat po veselom i razdraganom temperamentu, odličnim, gurmanskim specijalitetima, kao i po bogatoj tradiciji i očuvanju iste. Nadaleko je poznato i čuveno gostoprimstvo južnjačkih domaćina, koji će učiniti i više nego što je potrebno kako bi ugostili svoje posetioce. Mnoštvo je zanimljivih i značajnih gradova južne Srbije koji su vredni vaše posete i vremena, tako da je teško izdvojiti najbolje jer svaki ima da vam nešto posebno ponudi. Mi smo pokušali da u nastavku teksta bar u delovima prikažemo bogatstvo i lepote ovog dela naše zemlje.Uživajte u Vranju i njegovim predivnim sadržajima

Kada se pominje jug Srbije, često je prva asocijacija upečatljivi i jedinstveni grad Vranje, koji je prepoznatljiv po čuvenom južnjačkom temperamentu, prisnom gostoprimstvu, odličnim specijalitetima, ali i po slavnom književniku Bori Stankviću, koji je proslavio Vranje kroz svoja velika i značajna književna dela. Putovanje kroz jug Srbije prosto ne može da prođe bez posete Vranju. U ovom gradu ćete pronaći mnoštvo značajnih lokaliteta i spomenika od velikog kulturnog značaja. Ukoliko boravite u Vranju, obavezno posetite sledeća mesta:

Muzej kuću Boru Stankovića

Etno sajam

Pašin konak

Narodni muzej Vranje

Hamam

Manastir Svetog Nikolaja

Pored ovih istorijskih i značajnih lokaliteta koji čuvaju duh i tradiciju Vranja, tokom vašeg boravka obavezno uživajte u tradicionalnim i vrhunskim vranjskim specijalitetima koji će vas ostaviti zadivljenim neverovatnim spojem različitih ukusa. Vranjska kultura je jedan sasvim neobičan spoj nespojivog, ali upravo se u tome nalazi njena jedinstvenost i velika lepota. Vranjska jela i drugi južnjački specijaliteti su najbolji pokazatelj toga.

Prespavati u Vranju, što da ne?

Naš savet je da vaša poseta Vranju potraje nekoliko dana kako bi imali dovoljno vremena da posetite sve značajne lokacije i da ih lepo istražite. Naravno, kada jednom osetite poseban i autentičan vranjski duh i jednu srdačnu i veselu atmosferu kojom ceo kraj odiše, sigurni smo da ćete poželeti da ostanete nekoliko dana, možda i nedelja i ne krivimo vas za to. Vranje je grad bogate istorije koji prosto pleni svojom zanimljivom i impresivnom turističkom ponudom. Ukoliko se pitate gde je najbolje da odsednete tokom vašeg odmora u ovom južnom kraju naše zemlje, na pravom ste mestu jer stan na dan Vranje vam nudi najbolju ponudu komfornog i proverenog smeštaja. Na vama je samo da izaberete najbolje za vas i da se prepustite uživanju.

Istraživanje Pirota i okolnih lepota

Nakon što iskusite i u potpunosti doživite vranjsku bajku, sledeći grad koji vam preporučujemo da obavezno posetite jeste jedan od najvećih gradova Južne Srbije, grad Pirot. Bilo da volite odmor kraj vode, bilo da volite planinu i prelepu prirodu koju vam pruža Pirot sa okolinom gotovo smo sasvim sigurni da ćete uživati tokom boravka u ovom prelepom gradu. Izdvojili smo za vas najlepša mesta u Pirotu koja bi trebalo da posetite:

Vidikovac Smilovica i vidikovac Tumba

Vodopade u okolini

Kupališta u gradu i kraj Nišave

Park prirode Stara planina

Pirot je grad koji se ponosi velikim brojem manifestacija i odličnih festivala, tako da ne bi bilo loše ukoliko bi ste uspeli da svoj boravak u Pirotu tempirate tako da bude u vreme dešavanja nekih velikih festivala poput tradicionalnog vašara i kulturnog leta. Ukoliko želite da organizujete pravi porodični odmor, Pirot će vam nuditi i pregršt atrakcija koje su namenjene isključivo najmlađima.

Gde odsesti u Pirotu?

U Pirotu možete pronaći odlične hotele, apartmane, ali i sve popularniji smeštaj na selu, nadomak prelepe Stare planine. Ako želite privatan smeštaj u gradu ni to neće biti problem. U Pirotu se nalazi mnoštvo apartmana i vila među kojima ćete naći pojedine raspoložive za vas. Noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi možete naći i za 12 evra po osobi. Neki od najbolje ocenjenih apartmana su: Tošić Boban, Krstić Sonja i mnogi drugi. Kao što vidite, Pirot smestaj je veoma raznolik i raznovrstan, tako da smo gotovo sasvim sigurni da ćete sa lakoćom pronaći nešto što će vam savršeno odgovarati.

Stara planina – doživite planinsku čaroliju

Ukoliko se pitate šta videti na Staroj planini, na pravom ste mestu jer ćemo pokušati da vam predočimo sve njene lepote i atrakcije kojih, verujte, zaista ima mnoštvo.Stara planina, mesto neizmerne i zadivljujuće lepote koje je toliko lepo i jedinstveno da podseća na scene iz bajki. Teško da možemo smisliti lepšu i izazovniju destinaciju za pravi, planinski odmor u onome što je najlepše od naše prirode. Za sve one koji vole neukrotivu prirodu i prelepe vidikovce, Stara planina je pravi izbor. Evo šta vas sve očekuje tokom vaše posete:

Skijalište Babin zub

Žičara Konjarnik

Tradicionalni specijaliteti

Park prirode Stara planina

Prirodni rezervat Tri čuke

Nadamo se da je ovaj kratak tekst uspeo da vas sprovede kroz neke od najpopularnijh i najvažnijih mesta južnje Srbije. Ovaj kraj je poznat po mnogim značajnim lokalitetima i ličnostima. Čitava jedna burna istorija može biti ispričana zahvaljujući dešavanjima u južnim delovima naše zemlje, tako da dopustite sebi da vas povuče duga južnjačka istorija i da vas sprovede kroz sve lepote ovog kraja.    1. Informacija 16/07/2021
    2. Aleksandar 20/08/2021

    Ostavi komentar