OPSESIVNO BANJANJE: Stiže i bazen na peščanim barom od 20.000 kvadrata!,

Nije prošlo ni desetak dana od najave još jedne kapitalne investicije u Vranju, zatvorenog bazena, kada je u javnost procurela još jedna informacija vezana za „banjanje“, doduše za sada samo kao ideja.Prema pisanju portala e-kapija, Jelena Marinković, glavni gradski arhitekta, potvrdila je da Grad Vranje planira da u narednom periodu u okviru Sportskog centra izgradi kompleks bazena i dogradi postojeću sportsku halu, a za sredstva za izgradnju konkurisaće kod resornih ministarstava.

U planu je gradnja bazena koji će biti poluolimpijski, a imaće i tribine, čime će se stvoriti mogućnost održavanja vaterpolo takmičenja nižeg ranga – kaže Markovićeva za e-kapiju.Projektom je, piše portal, predviđena dogradnja sportske hale i izgradnja zatvorenog i otvorenog bazena, a u planu je realizacija kroz dve faze.

Površina parcele na kojoj je planirana gradnja iznosi 21.974 kvadrata, a postojeći objekat hale ima 3.919 kvadra, što znači da će novi objekti zauzimati prostor kao pet sadašnjih hala.

U planu je dogradnja objekta zatvorenog bazena dimenzija 25x33m i manjeg 8x25m, sa tribinama za 200 gledalaca i potrebnim pratećim sadržajima.

Bazen na otvorenom, piše sajt, imaće i plato za sunčanje, bazen za decu, prateće pešačke komunikacije, zelene površine i dopunski parking prostor, biće nepravilnog oblika, a planira se i bar na otvorenom.

Idejno rešenje izradio je, piše sajt, studio Aritekt.

Lepo, samo da ne bude kako ova vlast već ume – fontana u parku veličine par kvadrata pravi se, evo, treća godina.

Za sto puta veći prostor trebaće im sto godina, ili kako?

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar