Oprema za prisluškivanje za uvoznika iz Vranja

Eko Taxi Vranje

Carinici Srbije pronašli su u carinskom skladištu u Šidu veću količinu opreme za prisluškivanje i praćenje, čija je vrednost procenjena na oko 10.000 dolara, a koja je bila namenjena jednom uvozniku iz Vranja, saopšteno je danas. 

Prilikom istovara 58 tovara robe deklarisane kao nakit od bižuterije, pristigle u kontejneru koji je bio uredno zapečaćen brodskom i carinskom plombom, carinici su u nekoliko kutija pronašli više od 200 različitih video kamera sa funkcijama tajnog snimanja i drugu opremu za prisluškivanje i praćenje.

 

„Među ogrlicama, prstenjem, minđušama, šnalama za kosu, broševima, maramama, torbama i novčanicima, pronađene su i različite mini kamere ugrađene u daljinski upravljač za auto, u zakačaljku za garderobu, u sat, ručni časovnik, hemijsku olovku, protivpožarni alarm, naočare…“, navodi se u saopštenju.

 

Otkriveno je i više HD i rotacionih kamera, snimača zvuka, različitih detektora, aparata za ometanje i presretanje frekvencija, auto ometača GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparata za otkrivanje prislušnih uređaja, policijskih palica, elektro šokera (tejzera) sa punjenjem i pratećom opremom i različitih baterijskih lampi.

 

S obzirom da je reč o robi dvostruke namene, za uvoz i izvoz potrebna je dozvola koju izdaje ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.  • Ostavi komentar