Opozicija NAPUŠTA Skupštinu u Vranju

Eko Taxi Vranje

Opozicioni odbornici u Skupštini grada Vranja (DS, SDS i NS) najavili su da će u ponedeljak zvanično napustiti parlament, na sednici čiji je početak zakazan za devet sati.Kao članovi Asocijacije slobodnih odbornika Srbije, odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanje lokalnog parlamenta dostiglo vrhunac. Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja – kaže se u saopštenju potpisanom sa „opozicioni odbornici Skupštine Grada Vranja“.

Prema saopštenju, kap koja je prelila čašu je novi Poslovnik o radu Skupštine grada.

– Ovaj poslovnik će odbornici vladajuće većine bez sumnje usvojiti, sa ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu – ocenjuju se u saopštenju.

Na kraju, odbornici DS, SDS-a i NS-a najavili su da će najpe o svojoj odluci obavestiti Skupštinu na početku sednice, a potom će održati i konferenciju za novinare, ispred ulaza u zgradu Gradske uprave.

SSB  • Ostavi komentar