Olivera Tomić, direktorka „Apoteke Vranje“: Nećemo dozvoliti da Grad bude u blokadi

Eko Taxi Vranje

Direktorka Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“ Olivera Tomić, u izjavi za Vranjske, poručila je „da nema razloga za strah da će račun Grada Vranja biti blokiran ako poverioci pokušaju da naplate svoja potraživanja od ove ustanove, čiji je osnivač lokalna samouprava, a ukupna dugovanja iznose 180 miliona dinara“.– Odgovorno tvrdim, da do blokade Grada neće doći zbog dugova naše ustanove prema veledrogerijama, dobavljačima lekova. Kao direktor, potpisala sam sudska poravnanja sa najvećim poveriocima, pa ćemo svoje obaveze prema njima plaćati na rate po principu beskamatnog kredita – rekla je Olivera Tomić.

Direktorka „Apoteke Vranje“ je pojasnila „da Grad može da preuzme obaveze plaćanja dugova svojih javnih ustanova, ali pod uslovom da potpiše ugovore sa tim ustanovama, a to do sada nije učinjeno sa našom ustanovom, a i nema potrebe jer smo potpisali sudska poravnanja sa najvećim poveriocima“.

– Želim da naglasim da obaveza od 180 miliona, koliko iznose naša dugovanja, nije „čisti dug“, jer „Apoteka Vranje“ ima potraživanja od RFZO po fakturama za lekove izdate na recept – precizirala je Olivera Tomić.

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov, u izjavi za Vranjske, dramatično je upozotio „da su dugovanja „Apoteke Vranje“ u stalnom porastu i da već prelaze 150 miliona dinara“.

– Ova ustanova na mesečnom nivou generiše gubitak od dva do tri miliona dinara i time se nastavlja tendencija stalnog uvećanja njenih dubioza – jasno je poručio Igor Andonov.

Drugi čovek Grada Vranja nije skrivao da strahuje „da će se lokalna samouprava naći u nevoljama, jer pored obaveza prema slovenačkoj kompaniji „Tuš“ u iznosu od 122 miliona dinara, na leđima Grada našlo se i teško breme dugova „Apoteke Vranje“, što lako može da dovede do blokade gradskog računa sa dalekosežno negativnim posledicama po funkcionisanje svih gradskih službi i javnih ustanova u Vranju“.  • Ostavi komentar