OK PORTAL: Interni plan SNS za funkcionisanje lokalne samouprave

Eko Taxi Vranje

Prema pisanju lokalnog OK portala u javnost je procureo interni dokument SNS-a iz Vranja sa navodno tajnim planovima rada lokalne samouprave izloženim u deset tačaka.Prema ovom dokumentu, u koji je, kako se kaže, OK Radio imao uvid, plan je da se u prvih prvih sto dana nove vlasti izvrši potpuna demontaža i razgradnja vlasti SPS-a, što je razrađeno u deset tačaka.

Plan delovanja navodno podrazumeva smenu svih načelnika i šefova odeljenja sekretarijata u gradskoj upravi, kao i imenovanje novog načelnika te uprave, uz smenu svih direktora javnih preduzeća i ustanova.

Uz to, nova vlast navodno sprema smenu i imenovanje šefa kabineta gradonačelnika i šefa protokola.

Nadalje, zadatak je navodno i „prekid budžetskog finansiranja organizacija koje su SPS-u služile za ispumpavanje i „pranje para“, a navode se Sportski savez, preduzeća, razne nevladine organizacije, piše ovaj portal.

Prva tačka novog programa rada lokalne vlasti odnosi se na imenovanje „sposobnih stranačkih ljudi“ na mesto načelnika i šefova odeljenja sekretarijata, a pre svega na mesto načelnika Gradske uprave, te direktora javnih preduzeća i ustanova.

Insistira se na novom konceptu poslovanja i rada zasnovanom na principima štednje, domaćinskog upravljanja, tržišnog poslovanja i zapošljavanja sposobnih stranačkih kadrova.

Ostale tačke odnose se na promenu šefa kabineta gradonačelnika, ustanovljenje „Open deja“ (susreta građana) sa gradonačelnikom, reorganizacija gradske uprave, ukidanje komunalne policije, dovođenje u red rada lokalne poreske administracije, mesnih kancelarija i njihovih sekretara, službe javne nabavke, bliži kontakti sa Agencijom za odnose sa javnošću(?!) koja bi obučavala gradske većnike za kontakt s javnošću itd.

Ovu prepisku, kao što se vidi na fotografiji koju je uz tekst objavio OK portal, ovih dana razmenjuju lokalni lideri SNS i javni funkcioneri iz redova naprednjaka.

Foto: OK portal  • Ostavi komentar