Ogranak bibliotke u Donjem Vranju ponovo radi

Eko Taxi Vranje

,

Ogranak Javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju, u sredu, 23. novembra svečano je nakon rekonstrukcije krova, uklanjanja buđi i čišćenja prostora, u kome su učestvovali svi zaposleni, ponovo otvoren.– Pre nešto manje od godinu dana započeti su radovi na rekonstrukciji, pre svega krova, zatim i krečenja, uz veliku podršku Grada. Rebalansom budžeta krajem avgusta ove godine odobrena su sredstva za postavljanje podnih obloga i keramike uz prethodnu hidroizolaciju. Veliki trud, energija i entuzijazam mojih kolega bibliotekara da vrate stari sjaj ovom objektu, urodili su plodom. Oni su se svakodnevno borili s prašinom, ustajalim vazduhom i vlagom, sređujući fond knjiga po bibliotečkim standardima i UDK sistemu, izjavila je za portal Vranjske, Vesna Petric, direktorka Javne biblioteke.

U Ogranaku inače ima  17.956 knjiga, mnogo novih i aktualnih naslova. S obzirom da su naši sugrađani ovog dela grada bili uskraćeni za  druženje sa knjigom, kako kaže Petric,  cena članarine do kraja ove godine iznosiće promotivnih  250,00 dinara za godinu dana.

Svečanosti su pored članova kolektiva Biblioteke, prisustvovali učenici OŠ „Radoje Domanović“, zamenik gradonačelnika Igor Andonov  i gradska većnica Zorica Jović.

S. Cvetković  • Ostavi komentar