Ogranak biblioteke u Donjem Vranju uskoro počinje sa radom

Eko Taxi Vranje

Uslovi za rad u Ogranku gradske bilblioteke u Donjem Vranju do nedavno su bili veoma loši gotovo nemogući. Krov je prokišnjavao i na zidovima se pojavila vlaga. Prethodni direktor Javne biblioteke Slobodan Ljubić pokrenuo je radove na rekonstrukciji krova, koji su prekinuti u proleće ove godine. Počelo se sa krečenjem i stalo:Odlučila sam da radovi u ovom  prostoru  budu završeni u što kraćem roku. Od mog imenovanja do danas urađeno je postavljanje podova sa izolacijom i izbacivanje kompletnog buđavog etidema od vlage kaže za portal Vranjske, Vesna Petric, direktorka Biblioteke.

Ona dodaje da su zaposleni koji su bili zainteresovani za rad, očistili i dezifinkovali police i sredili knjižni fond u ovom prostoru:

– Angažovala sam se i oko postavljanja trakastih zavesa, presvlačenja fotelja, a priključili smo i telefon kao i uspostavili internet vezu, koja je bila prekinuta zbog radova, objašnjava direktorka Petric.

Ona očekuje da će Ogranak biblioteke u Donjem Vranju biti ponovo otvoren, sa novim sjajem krajem naredne nedelje, jer se još uvek čisti i uređuje prostor. Planirano je da prvi posetioci Biblioteke u Donjem Vranju budu novinari.

S. Cvetković  • Ostavi komentar