Odobrena sredstva za realizaciju 42 projekta u kulturi

Eko Taxi Vranje

, , ,

Na konkursu Gradskog veća za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu, od ukupno 88 podnosilaca, odobrena su sredstva za 42 projekta za koja je odvojeno 3,5 miliona dinara.Od toga, čak milion izdvojen je za Književnu zajednicu „Borisav Stanković“ i manifestaciju „Borina nedelja“.

„Čestitam svima.

Sredstva jesu mala, ali Grad je izdvojio onoliko koliko je u mogućnosti.

Nadamo se da će sledeće godine sredstva biti veća.

Kulturna politika ovog grada je da se unapredi kulturno stvaralaštvo.

Naš cilj i plan je da Vranje bude kulturni centar Pčinjskog okruga i tom cilju težimo“, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković prilikom potpisivanja ugovora sa podnosiocima projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu.

On je dodao da je lokalna samouprava konkurisala kod Ministarstva kulture i informisanja na konkursu „Gradovi u fokusu 2017“ sa projektom „Vranjska kaldrma“.

„Konkurisali smo sa 16 projekata i nadamo se pozitivnom ishodu“, istakao je Milenković.

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih dobila je za njihov projekat „Šesti međunarodni festival pantomime P(h)antomfest“ 150.000 dinara.

„Festival je namenjen osobama sa oštećenim sluhom i naš cilj je rušenje granica između gluvih i negluvih osoba, kroz naše predstave koje su do sada lepo prihvaćene od  naših građana“, kaže za Info Vranjske Snežana Simonović, sekretar Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih.

Predrag Kostić, predsednik Društva srpskih domaćina iz Vranjske Banje, kaže da odobreni iznos od 70.000 nije koliko su oni tražili, ali to neće sprečiti da projekat bude realizovan.

„Naš projekat je „Četvrti međunarodni festival folklornog stvaralaštva dece i omladine“.

U pitanju je dečji ansambl i folklorno stvaralaštvo koje se tradicionalno održava već četiri godine u Vranjskoj Banji.

Prošle godine dobili smo veći iznos, ali postoje dobri ljudi koji će pomoći da projekat bude odrađen“, rekao je Kostić.

J.R.

   • Ostavi komentar