ODBOJKA: Jedino žokice imale sezonu na nivou

Eko Taxi Vranje

,

Prvenstvena takmičenja vranjskih odbojkaških klubova su završena, a od tri vranjska sportska kolektiva koja su se takmičila u seniorskim konkurencijama jedino su odbojkašice Vranja opravdale očekivanja. ŽOK Vranje je poslednjih godina jedan od najuspešnijih vranjskih sportskih kolektiva. Imaju kontinuitet dobrih rezultata, što su „žokice“ pokazale i ove godine u Prvoj ligi Srbije.

Vranjanke su u debitantskoj sezoni u prvoligaškom društvu osvojile treće mesto sa 14 pobeda u 22 meča, što predstavlja izuzetno dobar učinak. 

Muški odbojkaški klub Vranje je u sezoni 2016/2017 nastupao u Drugoj ligi Istok, kao povratnik iz Međuokružne lige Leskovac.

Vranjanci su odlično počeli šampionat i u startna četiri kola zabeležili isto toliko pobeda, ali je potom usledio niz od pet poraza.

Na kraju su Vranjanci šampionat završili na 6. mestu sa 25 bodova, uz 7 trijumfa u 18 utakmica. 

Drugi muški odbojkaški klub iz Vranja, Mladost, bio je u istom rangu takmičenja, ali ubedljivo najgori u ligi sa samo jednom pobedom u celom prvenstvu.

Takmičenje su završili na poslednjem mestu. 

Već godinama se iz gradske vlasti napominje da je nepotrebno imati dva odbojkaška kluba prosečnog kvaliteta i da je to uzaludno trošenje para, a da je rešenje u fuziji gde bi se napravio jedan tim kadar za bolje rezultate.

Takva mogućnost najavljena je za sledeću sezonu.

 

   • Ostavi komentar