Obuka, pa fabrika

Eko Taxi Vranje

BUJANOVAC. – U HK PK „Jumko“ AD Vranje od prvog februara ove godine počeće obuka za pedesetoro kandidata iz opštine Bujanovac koji su se opredelili za rad u tekstilnoj industriji. Po završetku edukacije, čije je trajanje planirano do 90 dana, najuspešnije buduće tekstilce-konfekcionare očekuje zaposlenje u pogonu koji će „Jumko“ otvoriti u Bujanovcu.S obzirom da su u „Jumku“ obezbeđeni poslovi za 2017. godinu, prvenstveno za potrebe policije i Vojske Srbije, menadžment ove vranjske kompanije planira da u Bujanovcu otvori svoj pogon u kojem će uposliti 50 radnika. Za njih će od početka narednog meseca biti organizovana obuka, odnosno prekvalifikacija, s obzirom da nisu završili srednju tekstilnu školu – kaže Nenad Mitrović, narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik OO Srpske napredne stranke Bujanovac.

.Do završetka predviđenog stručnog osposobljavanja pomenute grupe radnika biće adaptiran neki od postojećih industrijskih objekata u Bujanovcu.

– Još uvek se razmatra buduća lokacija, koja će biti pravovremeno obezbeđena. Do tada bi ovih pedesetoro odabranih kandidata trebalo da završe obuku. Svi oni koji dobiju neophodnu licencu počeće da rade u „Jumkovom“ pogonu u Bujanovcu.

   • Ostavi komentar