OŠ SVETOZAR MARKOVIĆ Priredba u dijalektu povodom Dečje nedelje

Eko Taxi Vranje

OŠ Svetozar Marković u petak slavi Dan škole

Direktorka OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju Tijana Djokić izjavila je za portal Vranjske da će „Dečju nedelju obeležiti bogat program u kome će učestvovati više desetina učenika.– Tema ovogodišnje „Dečje nedelje“ je „Neću da brigam, hoću da se igram“.

S tim u vezi, naša škola je organizovala sportske susrete za učenike od petog do osmog razreda, a uključeni su i učitelji razredne nastave – rekla je Djokićeva za naš portal.

Program manifestacije, koja počinje u ponedeljak i trajaće do petka (3 – 7. oktobar), upotpuniće predstava u organizaciji učeničkog parlamenta koja je posvećena nastavnicima škole, a Dečji savez poželeće dobrodošlicu i deliće bedževe za đake prvake.

U četvrtak će biti organizovana priredba za roditelje i goste pod nazivom „Negujmo tradiciju“, u izvedbi učenika viših razreda.

– Program je inspirasan vranjskim dijalektom, a održaće se i promocija školskog časopisa „Iskrice“.

U petak je dan škole „Svetozar Marković“, te ćemo ga obeležiti kako dolikuje renomeu ove ustanove – navela je Djokićeva.

Tradicionalna Dečja nedelja, prvog dana bila je u znaku upoznavanja dece i roditelja sa Konvencijom o pravima deteta.

U utorak, u svim vrtićima, vaspitači će sa decom podsetiti na vrednost igara sa vršnjacima, igara u krugu porodice, igara bez kompjutera.

U sredu 5. oktobra biće organizovan Dan otvorenih vrata, kada će u 10 sati vrtić „Čarolija“ posetiti predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradski većnici Zorica Jović i Nenad Djorđević.

Četvrtak je rezervisan za promociju dečjeg stvaralaštva.

Biće održano i veče pisaca za decu iz Vranja, Žikice Dimitrijevića i Stevana Miloševića, u 18 sati u Galeriji Narodnog univerziteta.

Dečja nedelja biće završena u petak 7. oktobra velikim hepeningom.

D. Pešić  • Ostavi komentar