NUNS: Otkaz Stojkoviću nastavak PROGONA NOVINARA

Eko Taxi Vranje

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije protestuje zbog otkaza Saši Stojkoviću, glumcu Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju i uredniku portala Infovranjske.rs.NUNS smatra da se radi o direktnom i otvorenom pritisku vlasti u Vranju na slobodu izražavanja jer je Stojković, dugogodišnji novinar nedeljnika Vranjske, nakon gašenja tog medija, nastavio sa nekolicinom kolega da kritički izveštava javnost preko portala Infovranjske.rs.

Saša Stojković je u vranjskom pozorištu, za tri decenije, odigrao više od sto uloga, režirao desetak predstava, dobio nekoliko nagrada.

Uprkos činjenici da vranjsko pozorište, zbog manjka glumaca, stalno angažuje saradnike iz drugih teatara, Stojković je proglašen tehnološkim viškom.

NUNS ukazuje i na činjenicu da u Vranju, na ovogodišnjem konkursu za sufininasiranje medijskih sadržaja, od svih gradskih online medija jedino Infovranjske.rs nisu dobile sredstva.

Indikativno je da komisija nije podržala ni projekat Južnih vesti, redakcije koja trpi višemesečnu torturu vlasti, sličnu onoj koja je dovela do prestanka izlaženja Vranjskih.

NUNS smatra da sve činjenice ukazuju da je otkaz Saši Stojkoviću nastavak obračuna sa slobodom medija i poziva i Udruženje dramskih umetnika Srbije da reaguje na očiglednu politizaciju pozorišta.

Izvršni odbor NUNS-a

U Beogradu 7.05.2018.  • Ostavi komentar