NS: Vranje je prepoznatljivo po Bori, a ne po SNS-u

Eko Taxi Vranje

Savet za kulturu Gradskog odbora Nove Srbije u Vranju najoštrije osuđuje neodgovornost gradske vlasti zbog gotovo istovremenog održavanja tri manifestacije u gradu posvećene velikom vranjskom piscu Borisavu Stankoviću.– Zahvaljujući nerazumnoj politici gradske vlasti jedna manifestacija, «Borini književni dani», završena 23. marta, baš kada je počela druga «Borina nedelja» u organizaciji Književne zajednice koja nosi ime velikog pisca i koja je na sudu dobila potvrdu autorskog prava na organizovanje manifestacije u čast najvećeg Vranjanca – stoji, između ostalog, u saopštenju GrO Nove Srbije.

Savet za kulturu Nove Srbije upozorava da Grad ovakvim odnosom prema velikom Bori Stankoviću generiše negativne posledice i na polju kulture i na ekonomskom planu.

– Gradska vlast razapinje Boru Stankovića, kao da zaboravlja da je Vranje prepoznatljivo po ovom velikom piscu, a ne po Srpskoj naprednoj stranci koja je i kulturno i ekonomski unazadila ovaj grad – poručuju vranjski novosrbijanci.  • Ostavi komentar