NS: Hoće li u Srbiji nešto i ostati, posle vas?

Eko Taxi Vranje

Odgovraajući na saopštenje SNS-a, vezano za bacanje spomenika u dvorište Haremluka, GrO Narodne stranke u Vranju opomenuo je Savet za kulturu SNS-a mora da zna da dok „jednom rukom pišete saopštenje a drugom čačkate nos, to nije kultura“.– Da ste pažljivo pročitali saopštenje GrO Narodne stranke Vranje uvideli bi da saopštenjem nijedna žena nije uvređena. Saopštenjem se samo traži ostavka većnice za kulturu Zorice Jović iz moralnih razloga, zbog nebrige nad bistama i spomenicima kulture i uopšte zbog nesposobnosti i nerada – kaže se u saopštenju.

NS primećuje da su SNS-u „usta su puna žena samo kada vam žene i zaštita njihovih prava pogoduju kao sredstvo za plasiranje vaših bezočnih laži, kada izvrćete činjenice i kada spinujete“.

– Kako se, recimo, ne setiste onih žena koje su vređali ili zlostavljali vaši funkcioneri? A ima ih podosta. Kako se recimo ne setiste da osudite Bratislava Gašića kada je vređao novinarku, Jutku zbog seksualnog zlostavljanja Marije Lukić ili recimo mentora vašeg predsednika, Vojislava Šešelja, zbog gnusnog vređanja Sande Rašković Ivić i Marinike Tepić? – pitaju u NS-u.

Oni se u saopštenju pitaju „da kad biste vranjskih velikana izgledaju tako kako izgledaju kada ih čuvate, kako li bi onda izgledale kada ih ne biste čuvali“?

– Fotografije svedoče. Ako ih nemate, prosledićemo vam ih, ako pak ne vidite, onda vam tu ne možemo pomoći. Umesto da stoje uspravno, onako kako su velikani koji su predstavljeni tim bistama i zaslužili, one leže razbacane, u polu raspadnom stanju, neke odvojene od svojih postamenata na kaldrmi dvorišta Haremluka, koji takođe vašom nebrigom propada – kaže se u saopštenju.

NS opominje i da SNS sa svojim koalicionim partnerim obnavlja pozorište punih sedam godina, te da je na kraju otvoreno bez upotrebne dozvole, „a za novac koji ste spiskali obnovom mogli ste da izgradite bar još dva takva“.

– Međutim, vaš predsednik je poznat po galantnosti i rasipništvu naših para pa je tako za kampanju Hilari Klinton izdvojio dva miliona evra, za Srebrenicu pet miliona evra, za Drvar milion, za Notr Dam milion, za Albaniju dva milona evra novca građana Srbije. Zašto? Verovatno zato što je „pametan“. Šta je sve sa tim novcem moglo da se uradi da je, recimo, vaš „pametnjaković“ taj novac prosledio Vranju? – pita se u saopštenju.

Narodna stranka napominje da ih ne čudi lokalna nesposobnost i rasipništvo, „ jer vi sledite politiku „najpametnijeg“ u zemlji“.

– Nas samo zabrinjava činjenica šta će u Srbiji, nakon vašeg štetočinskog režima, ostati? Vaše uspehe koje ističete i način kako ste raspolagali novcem građana imaćete priliku da objasnite pred nadležnim tužilaštvom, odmah kada Srbija ponovo postane pravna država. To vam obećavamo! – kaže se na kraju saoštenja Narodne stranke Vranje.

NIV  • Ostavi komentar