Novo zaduženje Grada od 100 MILIONA!Skupština Grada Vranja aktom od 19. marta ove godine odobrila je gradonačelniku Vranja da Grad Vranje može da se zaduži kod poslovnih banaka u iznosu od 100.000.000 (STO MILIONA) dinara.Pomenuti iznos je namenjen izgradnji vrtića u naselju Raška i izgradnji saobraćajnica u gradskim sredinama(??).

Skupština Grada je odobrila i «refinansiranje neotplaćenog dela kredita za kapitalne izdatke»!?Ministarstvo finansija Republike Srbije dalo je saglasnost Gradu Vranju za oba nova zaduženja lokalne samouprave.

Novi kredit kao i refinansiranje neotplaćenog dela ranijih kredita predstavljaće novi teret na leđima građana, poreskih obveznika, pa ne čudi što je Grad nedavno najavio povećanje poreza na imovinu za stanove u prvoj i drugoj gradskoj zoni.

Podsećamo, Grad Vranje je kupio privatni vrtić u Gornjoj čaršiji po ceni od preko pola miliona evra, a sada će da se zadužuje da plati vć do pola odrađeni „državni vrtić u naselju Raška.

U Vranju se već čuju komentari koji opominju «da Grad nije kupio privatni vrtić, sada ne bi morao da se iznova zadužuje za vrtić u Raškoj»!

Uz to, ostaje nejasno koje će ulice od tih 100 miliona biti pravljene.

Ako je, recimo, reč o Kosovskoj, grad se pre 10 godina već zaduživao po tom osnovu.

Ako je reč o, recimo, Bore Stankovića, pitanje dokle nije naodmet, naprotiv.

S, Kostić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar