Novi uspesi vranjske gimnazijalke

Eko Taxi Vranje

Mihaela Milenković, učenica drugog razreda Gimnazije ,,Bora Stanković“, postigla je zapažene rezultate na takmičenjima iz oblasti geografije, književnosti i istorije.Na nacionalnoj geografskoj olimpijadi ostvarila je plasman na regionalno takmičenje, koje je 13. aprila bilo održano u Beogradu, na geografskom fakultetu.

Takođe je učestvovala i u projektu ,,Geografski diktant“, koji organizuje Ruska akademija nauka i umetnosti, a koji je kod nas organizovalo Srpsko-rusko geografsko društvo.

Iz istorije je, uz pomoć predmetnog profesora Jasmine Janjić, izborila plasman na republičko takmičenje, posle osvojenog trećeg mesta na opštinskom i trećeg mesta na okružnom nivou.

Na republičkom nivou takmičenja ,,Književna olimpijada“ osvojila je peto mesto, a tome je prethodilo prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom nivou.

Mentor Milenkovićevena svim književnim takmičenjimaa bila je profesorka Olivera Đorđević.

– Mihaela Milenković je talentovana mlada osoba koja, pored interesovanja za prirodne nauke, pokazuje izuzetan dar za pisanje. Kako je u njenoj sferi interesovanja posebno književnost, istorija i geografija, ona je svoja znanja iz tih oblasti, a podstaknuta ljubavlju prema svom gradu i zemlji, pretočila u izuzetne literalne radove sa temom iz nacionalne istorije, kako daleke prošlosti, tako i bliže, čiji smo svedoci i mi sami. Znanje udruženo sa ljubavlju, inspirisalo je učenicu da napiše radove koji su osvojili najviša mesta na konkursima gradskog, okružnog i republičkog nivoa – rekla je Đorđevićeva.

NIV  • Ostavi komentar