Novi konkurs za direktora TEHNIČKE

Eko Taxi Vranje

Školski odbor Tehničke škole u Vranju raspisao je novi konkurs za izbor direktora, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj srednjoj školi.– Onaj prethodni konkurs više ne važi, jer iz Ministarstva prosvete nije stigla saglasnost ni za jednog od dvojice kandidata koji su bili u mrtvoj trci za direktorsku fotelju. Nisu prošli, dakle, ni Slaviša Anđelković, sadašnji direktor, ni kandidat SNS profesor Dalibor Bogdanović – navodi sagovornik InfoVranjskih iz Tehničke škole.

Izvor InfoVranjskih tvrdi da se očekivao ovakav «rasplet» borbe za direktorsku fotelju, jer je izbor bio doveden u pat poziciju.

– Najpre, sam kolektiv se oštro podelio, pa je na glasanju na Nastavničkom veću rezultat bio 47 prema 42 u korist Anđelkovića, ali je Školski odbor sa četiri prema tri glasa dao prednost Bogdanoviću. Ministarstvo je poduže «vagalo» šta da uradi i kome da da saglasnost – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, Ministarstvo prosvete je «mudro zaćutalo“ i zbog činjenice da su obojica kandidata pisala ministru, iznoseći svoje razloge u sopstvenom favorizovanju.

– To je možda stvorilo određeni animozitet nadležnih u Ministarstvu prosvete prema njima, ali bilo je presudno i to što je Anđelković, mada još uvek član SDS-a koketirao sa naprednjacima, dok je Bogdanović član SNS i kandidat stranke za direktora. Sve je, otprilike, ludo i zbunjeno – zaključuje sagovornik InfoVranjskih iz Tehničke škole u Vranju.

S. Kostić  • Ostavi komentar