Novi izgled Borine kuće

Eko Taxi Vranje

Muzej kuća velikog srpskog pisca Bore Stankovića u Vranju od srede ima novi, moderniji i savremeniji izged.u Muzej kući konačno je, posle više od pola veka, promenjena postavka, i to zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu Ministartva kulture iz oblastio muzejskog nasleđa.

U protekle tri godine Narodni muzej Vranje,kojiupravvlja i Borinom kućom, uz pomoć Grada realizovao je više projekata vezanih za Bornu kuću.

– U 2017. godini Munistartvo kulture za sanaciju kuće odvojio je pet miliona dinara, a Grad oko 800.00, za rekonstrukciju krova i nabavku specijalne ćeremide – kaže se u saopštenju.

NIV

ČUVARI

– Narodni muzej u Vranju je čuvar kulturnog blaga Srpskog naroda ovog kraja i kulturni stožer našeg grada i kao takav danas polaže ispit pred svojim sugrađanima, pokazujući ozbiljnost u očuvanju i prezentaciji onog što su nam preci ostavili. Naša je dužnost da svojim potomcima, budućim generacijama, ostavimo u punom sjaju nasleđe o kome brinemo i koje su nam prošle generacije ostavili na staranje. Jedan od bisera našeg grada je svakako Muzej-kuća Bore Stankovića, koju sa velikim ponosom pokazujemo svim gostima koji pohode naš grad – direktan je, realan i objekttivan u pisanoj izjavi direktor Muzeja Saša Stamenković.  • Ostavi komentar