NOVI DOM: Preti blokada računa zbog izgubljenih sudskih sporova

Eko Taxi Vranje

Javnom preduzeću «Novi dom» u Vranju preti blokada računa zbog potraživanja otpuštenih radnika koja zajedno premašuju dva miliona dinara, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi u Vranju.– Poznat je slučaj sa otpuštenom trudnicom koja je nakon sudske presude naplatila ravno milion dinara, što je posledica bahatosti i osionosti direktora Gorana Petrovića koji je umislio da sve može da radi kako hoće, čak i protiv zakona!? Ispostavilo se da ipak ne može, pa je preduzeće za 24 sata isplatilo sve što je vezano za sudski spor sa trudnicom, zaostale zarade, poreze i doprinose, sudske troškove, advokatske tarife – nabraja sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, taman kad je jedna nevolja rešena isplatom, na pomolu je nova, sa potraživanjima otpuštenog radnika koji je presudom Apelacionog suda vračen na posao.

– Ovaj na posao vraćeni radnik potražuje preko milion dinara, pa pošto je pokrenuto izvršenje, «Novom domu» preti blokada računa, što može da dovede do kolapsa na planu grejanja grada i uopšte funkcionisanja ovog javnog preduzeća – upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih potencira «da bi sve bilo drugačije kada bi direktori sami plaćali svoje greške»!

– Petrović bi u tom slučaju tri puta morao da meri, a jednom seče, ali sada, kada on ništa ne plaća, ćak i kada donese pogubnu odluku za firmu, a ništa ga ne košta, može da radi kako mu je volja! I dok je tako, neće biti dobro ni za radnike ni za firme, jer direktora za preduzeće briga baš kao za lanjski sneg – gnevno zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju poručuje «da ne sme ni da misli šta će biti sa «Novim domom» kada izvršenja za svoja potraživanja pokrenu šestorica otpuštenih radnika koji su na putu da sudski spor reše u svoju korist»!?

Podsećamo, za pomenute radnike Apelacioni sud u Nišu je oborio presude prvostepenog suda u Vranju i predmete vratio na ponovno suđenje.

D. P. V.  • Ostavi komentar