Nove muke banjske škole, nastavnica Ristić vraćena na posao

Eko Taxi Vranje

Gabrijela Ristić, otpuštena nastavnica Osnovne škole „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, pravosnažnom odlukom Apelacionog suda u Nišu vraćena je na posao, saznaju InfoVranjske iz izvora u banjskoj školi i sa portala sudova Srbije.Ristićeva mora da bude vraćena na posao, a škola će morati da izmiri sudske troškove u visini od oko 150.000 dinara, plus neisplaćene zarade sa svim doprinosima i porezima, pa će se finansije škole naći u teškom problemu -, upozorava sagovornik InfoVranjskih.

– Gabrijelu Ristić je svojom voljom otpustila s posla Vesna Anđelković, direktorka banjske osnovne škole. Zato bi bilo dobro da s obzirom na ovlašćenja direktori iz svog džepa plate sve što zabrljaju, a nikako ustanova, dakle, bez lične odgovornosti nema odgovornog vršenja funkcija. Kada bi sada direktorku Anđelković udarili po džepu, drugi put bi dobro promislila kada donosi nezakonite odluke -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Povrata Gabrijele Ristić i veliki sudski troškovi nisu jedine nevolje banjske škole, uzrokovane samovoljnim i nezakonitim odlukama direktorke, jer su nastavnici Dejan Stajić i Sandra Dimitrijević na putu da dobiju sudske sporove zbog otpuštanja s posla, kao i Bratislav Hristić, a to implicira nove, naravno, visoke sudske troškove, neisplaćene zarade, doprinose i poreze.

Da ne pominjemo famoznog Slobodana Aleksandrova i njegova na sudu ostvarena potraživanja od 20 miliona dinara.  • Ostavi komentar