Nova investicija KNAUF-a

Eko Taxi Vranje

Nemačka kompanija Knauf Insulejšn (Knauf Insulation) najavila je da će u narednih 12 meseci realizovati još jednu investiciju, kojom će kapacitet fabrike kamene mineralne vune u Surdulici biće povećan za oko 20 odsto, a proizvodnja dostići 55.000a tona godišnje.Uporedo sa ovom investicijom, oprema će biti unapređena najsavremenijom tehnologijom, čime se zadovoljavaju ekološki standardi Evropske unije, koji bi trebalo da stupe na snagu 2021. godine.

Knauf Insulejšn je prisutan na srpskom tržištu od 2005. godine kada je uspešno privatizovao fabriku za proizvodnju kamene mineralne vune – tadašnji Vunizol.

– Od tada do danas uloženo je preko 30 miliona evra investicije i danas zapošljava 130 ljudi. Knauf Insulejšn predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, sa 40 fabrika širom sveta koje su iste po standardima i tehnologijama, bez obzira da li posluju u Srbiji ili daleko razvijenijim zemljama u EU ili SAD, a godišnji promet kompanije premašuje iznos od 1,7 milijardi evra – kaže se u saopštenju Knaufa.  • Ostavi komentar