Ninoslav Spasić novi predsednik okružne organizacije fudbalskih sudija

Eko Taxi Vranje

Novi predsednik sudijske organizacije: Ninoslav Spasić (Foto: Vranjske), Spasić sa delegatima skupštine Sudijske organizacije Pčinjskog okruga (Foto: Vranjske)

Nekadašnji internacionalni sudija iz Surdulice Ninoslav Spasić, izabran je za predsednika skupštini Strukovno-sudijske organizacije Fudbalskog saveza (FS) Pčinjskog okruga.U sredu uveče, u sali Skupštine opštine Surdulica, na izbornoj skupštini njemu je poverenje poklonilo dvanaest od ukupno dvadeset jednog delegata.

Za potpredsednike su izabrani Nikola Veljković i Slađan Mišić.

Izabran je i Izvršni odbor od sedam članova, Nadzorni odbor od četiri člana i četvoro delegata za Skupštinu Strukovno-sudijske organizacije FS Regiona istočne Srbije (RIS).

Predsednik Sudijske organizacije Vranja Danilo Mihajlović, u svom izlaganju na početku skupštine, citirao je više članova Statuta FS Srbije i Opšteg pravilnika SSO Pčinjskog okruga, tvrdeći da je skupština „nelegalna“.

Predsedavajući Ninoslav Spasić, tvrdio je sasvim suprotno.

– Gospodin Mihajlović treba da zna da je Izvršni odbor FS RIS 27. juna ove godine doneo odluku o uvođenju privremenih mera u Sudijskoj organizaciji Pčinjskog okruga.

Svi naši sastanci i dogovori u vezi sa pripremom naše skupštine tekli su u skladu sa slovom zakona i primedbe nisu nam mestu.

Drugo, Mihajloviću nije jasno da je ukinut rad prethodne skupštine, jer su uvedene privremene mere i da ova skupština radi na bazi statuta, i to sa novim delegatima – kazao je Spasić.

Odmah posle toga, devet delegata na čelu sa Mihajlovićem napustilo je sednicu.

U sali je ostalo dvanaest delegata, što je bilo dovoljno da skupština nastavi sa radom i izabere Spasića za predsednika.

D. Stanić  • Ostavi komentar