Nino Brajović o RTV Vranje: Razumna i legalna transakcija Veličkovića,

– To za mene nije iznenađenje, jer je to, u postojećoj situaciji, jedna legalna, dakle zakonita transakcija. To je, opet u postojećoj situaciji, jedna razumna opcija. Rešenje koje smo dobili u slučaju RTV Vranje, ne znači da će time biti ugrožen javni interes – rekao je Nino Brajović, državni sekretar za medije u Ministarstvu za kulturu i informisanje, povodom vesti da je Zoran Veličković postao većinski vlasnik RTV Vranje.Od petka 20 januara, sa 61 odsto vrednosti kapitala, većinski vlasnik, do sada regionalne Radio televizije Vranje (RTV) postao je Zoran Veličković Zuja. Toga dana sedam vlasnika deonica ove medijske kuće kod notara su potpisali potrebne papire, čime su svoja vlasnička prava preneli na bivšeg i sadašnjeg direktora Veličkovića.

Zoran Veličković je tako, RTV Vranje, čija je procenjena vrednost bila 180.000 evra, kupio za šest puta manju cenu. Rekosmo na početku – sve mu je to zakon dozvolio.

U ovom biznisu, svako od nas dobio je po godini staža po 300 evra, iz namenskog kredita koji je Veličković podigao. Nisam siguran da je ovu cenu prihvatilo preostalih šest vlasnika deonica, s obzirom da je Veličković sa svima imao odvojene razgovore – rekao nam je jedan od trojice sadašnjih/bivših radnika RTV Vranje.

Davno smo završili priču. O čemu sada da pričamo? Hvala – rekao nam je Veličković i prekinuo vezu.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izanju Vranjskih.

 

 

 

 

   • Ostavi komentar