NIKOLIĆ: Mladi UBRZANO beže sa juga

Eko Taxi Vranje

Miloš Nikolić, menadžer Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, PEP-DLS u Vranju, upozorio je na konferenciji za novinare na alarmanatne razmere odlaska mladih iz Vranja i pozvao državu i Grad da učine sve što je u njihovoj moći da spreče odliv stanovništva sa juga Srbije.– Ako mladi ovim tempom nastave da napuštaju naš grad i jug Srbije, za deset do 20 godina imaćemo za polovinu stanovnika manje u odnosu na sadašnji broj. Apelujem na državu Srbiju i Grad Vranje da preduzmu odlučne i efikasne mere da spreče dalje demografsko pustošenje Pčinjskog okruga – poručio je Nikolić.

Menadžer PEP-DLS centar Vranje prepoznao je još jedan težak problem u Vranju, naročito izražen u poslednje tri godine.

– Sve veći broj srednjoškolaca ne želi ili nije u mogućnosti da studira, što je pogubno za budućnost ovog grada i čitavog juga Srbije. Istovremeno mladi odlaze masovno, pa pitam za koga se zidaju stanovi i pozivaju investitori da ulažu ovde i otvaraju nova radna mesta – zabrinut je Nikolić.

Miloš Nikolić je napomenuo da je Visoka škola za ekonomiju i preduzetništvo preduzela mere iz svoje nadležnosti i u skladu sa svojim mogućnostima da doprinese da mladi ostanu u Vranju.

– Uvođenjem inovativnih načina za studiranje mladih iz našeg kraja, DLS programom za daljinske studije, PEP pruža skroman doprinos naporima da se mladi zadrže u Vranju. Ovakav način studiranja olakšava roditeljima ekonomsku poziciju tokom školovanja svoje dece i makar i simbolično utiče na mlade i njihovu svest da ne napuštaju Vranje – zaključio je Nikolić.

On je saopštio da će PEP organizovati besplatan prevoz mladih Vranjanaca za odlazak na Forum mladih lidera, jer ova manifestacija pruža mladima mogućnost usavršavanja, a za srednjoškolce predstavlja putokaz u izboru budućih studijskih programa.

S. Kostić  • Ostavi komentar