Neslaganje u Koordinacionom telu za jug Srbije

Eko Taxi Vranje

BEOGRAD, 04. februara 2017. – Članovi Predsedništva Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, nisu se dogovore o raspodeli budžetskih sredstava od 261 miliona dinara, koja pripadaju ovim opštinama u 2017. godini.Kako portal „Vranjske“ saznaje, predstavnici opštine Medveđa predložili su ovoga puta metodologiju raspodele sa kojom se predstavnici opština Preševo i Bujanovc nisu složili.

Dogovoreno je da se ovo pitanje reši na sledećoj sednici Predsedništva ovog tela Vlade Republike Srbije, koja će biti zakazana za naredne dve nedelje.

Do sada su ova sredstva deljena metodologijom koja je polazila od broja stanovnika svake opštine, tako da je Bujanovcu pripadalo 45, Preševu 41 i Medveđi 14 odsto ukupnih sredstava za kalendarsku godinu.

Učesnici sednice prihvatili su izveštaj o radu Koordinacionog tela za prošlu, kao i plan aktivnosti sa finansijskim planom za ovu godinu.

Sednici, kojom je predsedavao  Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, prisustvovali su predsednici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, Šaip Kamberi, Šćiprim Arifi i Nebojša Arsić, predsednici Skupština Jonuz Musliu i Milisav Miletić, kao i narodni poslanici Nenad Mitrović i Fatmir Hasani.

Sednici Predsedništva Koordinacionog tela za jug Srbije, u svojstvu posmatrača, prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske unije, OEBS, te ambasada Sjedinjenih američkih država i Velike Britanije .

 

R. Irić  • Ostavi komentar