Nema više krize u ZZJZ

Eko Taxi Vranje

Direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju dr Milena Mišić,  izjavila je da je kriza u radu i poslovanju ove ustanove u potpunosti sanirana u 2016. godini.– Podsetiću vas da je dolaskom ovog rukovodstva u ZZJZ zatečena katastrofalno loša situacija.

Ustanova je zaposlenima dugovala šest mesečnih zarada, a dobavljači su od nas potraživali preko 50 miliona dinara – rekla je Mišićka na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je preduzetim merama štednje i zaustavljanja nenamenskog trošenja ova ustanova od javnog značaja normalizovala sve funkcije rada i poslovanja i značajno povećava sve kategorije prihoda.

– U rešavanju migrantske krize ZZJZ je sve vreme bio oslonac Ministarstva zdravlja na ovom terenu.

Ovom poslu smo, bez obzira na sve nedaće, pristupili krajnje profesionalno, što su prepoznali resorno ministarstvo i Komesarijat za izubeglice – kazala je direktorka ZZJZ.

Na konferenciji je rečeno da je velikim zalaganjem zaposlenih, ponovo  normalizovano pružanje propisane zdravstvene zaštite osiguranicima i svim korisnicima usluga ZZJZ.

Kako je ovo ustanova od posedbnog interesa, rukovodstvo ZZJZ je krenulo u postupak uspostavljanja partnerskih odnosa sa svim jedinicama lokalne samouprave u Pčinjskom okrugu, jer je to jedna od intencija novog Zakona o javnom zdravlju.

R. Irić  • Ostavi komentar