Nelegalni kontejneri ponos vlasti

Eko Taxi Vranje

Pored Gimnazije u Vranju nedavno su postavljeni takozvani podzemni kontejneri, prvi u gradu.Koliko se moglo razumeti ovo je tek probna varijanta posle koje će uslediti dugačak niz ovog ekološkog rešenja.

Ovo bi bio hvale vredan projekt da nije pravljen na vranjski, dakle, divljački i nezakonit način.

Najpre, kako saznaju InfoVranjske kontejneri su postavljeni, uz prateće građevinske radove bez ikakve dozvole, pa samo može da čudi što gradske inspekcije na čelu sa Bobanom Antanasijevićem nisu našle zashodno da intervenišu priliko ove nelegalne gradnje.

Takođe kontejneri su postavljeni na zemljištu koje se vodi kao park i koje pripada Republici Srbiji, gde nikakva gradnja, osim spomeničke, po definiciji ne dolazi u obzir.

Na fotografijama se vidi i uništavanje zelenih površina, javnog prostora, što po sebi predstavlja krivično delo. Ne bi čudilo da se ovako ponaša neki kafedžija ili prodavac polovnog kineskog donjeg veša, ali zaista brine da sebi ovako nešto može dozvoliti administracija koja vodi grad veličine Vranja.

U očekivanju daljih koraka vlasti, InfoVranjske će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica u inspekcijama i gradskoj upravi, doduše bez ikakvih očekivanja. Očigledno može im se da dokle, ostaje da se vidi.

SSB  • Ostavi komentar