Negovan Stanković odgovara Stojančiću: Očigledne gluposti

Eko Taxi Vranje

Povodom optužbi koje je na svom fejsbuk profilu objavio gensek vranjskih socijalista Branimir Stojančić, državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Negovan Stanković odgovara taksativno, pitanje po pitanje:„Na kom organu parije je odlučeno da ispred SPS budeš državni sekretar sa osvojenih 0,001% glasova na Zvezdari?

– Naravno da o tome ne odlučuju lokalni, već organi i predsednik partije.

To kad je reč o prvom mandatu, a nadalje, moje lično znanje, zalaganje i postignuti rezultati.

Ko se zaigrao pa je promenjena izborna volja vranjskih socijalista i zamenjen legalno izabran član Nadzornog odbora?

– Nije bilo nikakve promene izborne volje vranjskih socijalista, već je jedan od predloženih kandidata, Dragan Popović, izabran.

Koliko puta si sa manjkom glasova otisao u GO stranke i kako neko ko je izgubio na stranačkim izborima postane član IO?

– Nijednom nisam postao član Glavnog odbora bez većine glasova, sem u jednoj situaciji, kada je Branimir Stojančić pokušao da prekroji predloge sa terena i rezultate glasanja.

Ko je minirao izbor pok. Milana Nikolića za člana GO i spletkarenjem blokirao izbor za kandidata za narodnog poslanika?

– Niko nije „minirao“ pok. Milana Nikolića, on je sve vreme bio član Glavnog odbora SPS i narodni poslanik.

Da li je pred organima partije razmatran rad predsednika Okružnog odbora i stanje u odborima u Preševu, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Trgovištu, Bosilegradu?

– U periodu od 13 godina, koliko sam bio predsednik Okružnog odbora, SPS je u Pčinjskom okrugu imao najbolje rezultate, sem u mom prvom mandatu, kada je ispred Vranja bio samo Požarevac, iz poznatih razloga.

Ko je rasturio vlast socijalista u Trgovištu, Vladičinom Hanu i blokirao ulazak u vlast u Bujanovcu, Preševu, Bosilegradu?

– Očigledne gluposti; niko nije rasturao vlast SPS u Pčinjskom okrugu, već su svi, zahvaljujući mom autoritetu i zalaganju bili sve vreme u vlasti.

Osim u Vladičinom Hanu, kada se prijatelj Branimira Stojančića, ne bih o imenima, kandidovao za predsednika pored legalno izabranog, pa su ga na polovini mandata izbacili iz vlasti.

Stojančić Negovanu Stankoviću: Tefter je kod mene

Da odmerimo snagu na pravi način: Vujić Voda, šećer, Motel, restoran Evropa….. (da li je na organima bilo rasprave)?

 

– Ne znam o čemu se radi.

-Ko je kumovao smeni Kneževića, Ljubiše Anđuševića….

– Znam da niko iz partije nije „kumovao“ dok je SPS bio u poziciji, ova dva navedena druga su bili na direktorskim mestima.

Koliko je novca došlo iz Ministarstva rada i socijalne politike u Vranje i Pčinjski okrug, samo jedan projekat navedi?

– To može Branimir Stojančić da pita svoje drugare iz okruga i svog najbližeg drugara, zna on ko je, i u kojoj meri je pomagao izbornu kampanju na teritoriji Pčinjskog okruga.

– Koliko novca je obezbeđeno za funkcionisanje bilo kog odbora u Okrugu? Zna li rukovodstvo ko je plaćao postere, flajere, majice, olovke, upaljače, binu, ozvučenje (ja znam gde je i kako nađeno, tefter je kod mene)?“

 

– Otkud ja znam ko je plaćao navedeno, to on i njegovi drugari znaju.  • Ostavi komentar