NEŠI protiv Donjeg Vranja: Mi ti pare NE DAMO!

Eko Taxi Vranje

,

Donje Vranje nalazi se pred pobunom, tvrde dobri poznavaoci situacije u ovom delu grada.Razlog ovakvog ponašanja u čisto naprednjačkom kraju grada leži u činjenici da je tamošnja Crkvena opština rešila da počne da naplaćuje taksu za korišćenje groblja, što donjovranjci do sada nikada nisu plaćali.

Kako se moglo saznati, u centru priče je gradski većnik za sport Nenad Đorđević Neši, koji je i član donjevranjskog Crkvenog odbora.

– Pošto je on blizak Pahomiju, smatramo da se dogovorio sa vladikom kako da nam uzmu još para. E pa to ovde neće moći – kategoričan je jedan od meštana Donjeg Vranja, koji za sebe kaže da je“deklarisani glasač SNS-a“.

Da stvar nije ni malo naivna svedoče pozivi građanima da dođu u crkvenu opšinu i počnu da plaćaju svoja grobna mesta koja do sada nisu plaćali (vidi sliku).

E to je izazvalo pravu pobunu, a gnev je uperen direktno protiv Đorđevića, jer svi smatraju da je on glavni mešetar u čitavoj priči.

U nedelju 1. decembra došlo je do sastanka građana i CO, ali bez rezultata – Crkva traži pare, građani ne daju.

– Bila je prava drama. Prvo, popovi nisu došli, a posle umalo da dođe do tuče, ali, mi pare ne damo. Tražićemo raspuštanje Crkvenog odbora, u nadi da ćemo se sa nekim ko nije Neši lakše dogovoriti – kaže jedan Donjovranjanac.

Sve u vemu, Odbor traži da ljudi grobna mesta plaćaju 1.800 dinara godišnje, a ljudima to ne pada na pamet, jer do sada nikada nisu plaćali.

Da li to Đorđević silom, preko taksi, uvodi civilizaciju u Donje Vranje, ili zbog nečijih innteresa pokušava da sitno ušićari, ostaje da se vidi.

Ono što je do sada vidljivo, jasno je – udarili u tvrdo.

SSB  • Ostavi komentar