NAPREDNJACI Vs DEMOKRATE: Tačka, zarez i uzvičnikRat saopštenjima SNS-a i dela demokratskih stranaka u Vranju nastavlja se svom žestinom, posle bestijalnog napada koji su naprednjaci napravili na pokojnog premijera Zorana Đinđića na godišnjicu njegovog ubistva.Ispovocirani odgovorom na svoje pisanje, naprednjaci nastavljaju novim saopšenjem, u svom prepoznatljivom maniru.

Info vranjske ne dobijaju saopštenja ove stranke, pa ih ne mogu ni objaviti, ali po onomme što pišu režimski mediji, SNS se opet gura gde mu mesto nije, pitajući se, kao da se to vlasti tiče na bilo koji način, gde su DS-u glasači, članovi i slično…

– Nego, šta drugo očekivati od nekog, ko je kao deo vlasti u Gradu, završio u mulju Aleksandrovačkog jezera punom bakterija? I kako stoje stvari, nikada odatle nećete izaći. I kad smo kod mulja, tu stavljamo tačku na svaku dalju polemiku sa vama. Jer, ipak to je vaš prirodni ambijent, priznajemo da tu sa vama, nemamo šanse – pišu u SNS-u, kojima su ovakva poređenja veoma bliska, što po sebi mnogo govori o njima samima.

Odgovarajući na ovakve stavove, DS se u svom saopštenju sa pravom pita što se moćni naprednjaci bave njima, „kad smo tako mali i nebitni?“

– Da li zato što ste se uplašili broja ljudi kojih je svakog petka na protestima sve više, odlučnih u nameri da sprovedu promenu vlasti? Mi nećemo stati dok god ne završimo lustraciju i ne vidimo vas na sudu zbog kršenja zakona, samovolje i bahatosti koju demonstrirate već tri godine u Vranju – kaže se uz napomenu da „Vranje zna da ste za tri godine vlasti uspeli da asfaltirate samo jednu ulicu od 360 metara“.

Na kraju, demokrate kažu da na čitavu priču ne stavljaju tačku, nego zarez, jer će „tačku na pljačku staviti istovremeno, zakonski i mirno“.

Sa svoje strane, predsednik GrO SDS-a Igor Andonov javnosti se obratio ličnim pismom, stavljajući na kraju polemike – uzvičnik.

On napominje da mu „nije običaj da se valja u blatu sa onima kojima je to prirodna sredina“, primećujući da se „ponovo govori o Aleksandrovačkom jezeru“.

– Šta ste radili prethodnih sedam godina, pa niste procesurali to pitanje pred nadležni organima? Gospodo, ili hapsite, ili ćutite, ako ste za biilo šta sposobni! Kad smo kod sposobnosti, vi ste sada za to Aleksandrovačko odvojili novih sto miliona. Nedostaje li para i prilika za krađu, ili ideja, pa morate da idete putem koji smo mi utabali za vas? – pita se Andonov.

On pita naprednjake čime se oni to u Vranju mogu pohvaliti, šta su to uradili, završili, stvorili… posle tri godine vlasti?

– Šta je pisac vaših saopštenja, osim što je promenio sve stranke, još uradio? Da nije lekar, sudija, inžinjer, da nije nešto stvorio, ima li čime da se podiči pred vremenom koje dolazi? Ili je obično, veliko ništa, praznina koja će biti ispunjena čim prorade nadležni organi? – pita se Andonov.

Na kraju, on kaže da „nema tačke, nego uzvičnika“, koji će biti stavljen „za opomenu mnogim generacijama koje dolaze – nikad više ovako!“

SSB  • Ostavi komentar