Naplata parkiranja u jednosmernim ulicama od 1. maja

Eko Taxi Vranje

„Od 1. maja krenućemo sa naplatom parkiranja i u 11 novih jednosmernih ulica, od kojih smo više od pola već obeležili. Iako su neke ulice označene kao jednosmerne, nismo do sad vršili naplatu parkiranja, da bi se građani navikli. Ovih dana postavljamo i vertikalnu signalizaciju, odnosno znakove za zonsko parkiranje“, izjavio je za InfoVranjske Marjan Stanković, direktor JP Parking servis.On je dodao da je od 1. marta Parking servis krenuo sa naplatom parkiranja putem SMS poruka, te da „od februara radimo kontrolu parkiranja, s tim što je naplata SMS-om išla u budžet Grada Vranja, a ne kod nas„.

Svakodnevno se, kaže Stanković, naplati „po stotinak doplatnih karata, u zavisnosti od dana i gužve u saobraćaju“. U trenutku se proveri da li je za vozilo plaćen parking ili nije, objašnjava.

„Građani mogu kupiti i mesečne karte. Za drugu, tzv. žutu zonu mesečna karta je 1.200 dinara, a za crvenu 1.600. Ako vlasnik vozila hoće da kupi godišnju kartu, dobija 20 posto popusta, što znači da plaća za deset meseci, a dva dobija gratis“, predočava Stanković.

Postoje i „stanarske karte“. Od početka do kraja ulice na koju se vodi mesto prebivališta, a gde su obeležena parking mesta, sa ličnom kartom i saobraćajnom dozvolom građani ove karte, naglašava Stanković, dobijaju za 340 dinara mesečno. Na godišnjem nivou, opet, mogu da ostvare pravo na 20 posto popusta.

D.P.  • Ostavi komentar