Najmoćniji Vranjanci (30 – 40): Drugi ešalon

Eko Taxi Vranje

Nenad Antić, Aleksandar Janjić, Branislav Trajković

Tradicionalni izbor „Vranjskih“ 100 najmoćnijih ljudi u Vranju, a samim tim i u Pčinjskom okrugu, dakle na širokom prostoru od Leskovca do Preševa, pokazatelj je kako se kretala moć koja je upravljala životima običnih ljudi.Mnogi su uspeli, pa se popeli na lestvici, mnogo njih je i palo, ali promena vlasti donela je toliko mnogo novih imena da će njihov pravi rejting ipak da se zna u vremenu koje dolazi.

Svaki izbor, pa i ovaj naš, neminovno je subjektivan, ma koliko se za njega koristili objektivni pokazatelji. A oni su jasni – moć odlučivanja, dodir sa novcem, moć da se nekome pomogne ili ne, sposobnost da se pliva u političkim i privrednim vodama…

U  takvoj situaciji, nije bilo lako izabrati 100 najmoćnijih a o nekoga se ne ogrešiti, ili nekoga častiti (pre)visokim mestom. Bilo kako bilo, reč je o zaista najmoćnijim ljudima, onima koji su uspelli da se svojim autoritetom, ili autoritetom pre svega političkih partija kojima pripadaju nametnu i stvore ime u moru bezličnih i beznačajnijih osoba i pojava. U Vranju ni to nije malo, nego, pokazaće se, baš mnogo i baš značajno.

31. Dejan Manić, JS (8)

32. Nenad Antić, direktor filijale Fonda PIO (49)  

33. Aleksandar Janjić, većnik za poljoprivredu (-)

34. Sunčica Denić, dekan Učiteljskog fakulteta (67) 

35. Stojanče Bogdanović, zamenik načelnika GU (-)

36. Branislav Trajković, direktor „Jumka“ (-)

37. Maja Mitić, obudsman (-)

38. Mića Mladenović , većnik za turizam (-)

39. Zoran Antić, šef SPS-a (2)  

40. Mome Andonović, direktor „Ekonomske“ (-)

   • Ostavi komentar