Najmoćniji u Vranju (1-10): Miroljub Aleksić ispred političara

Eko Taxi Vranje

Tradicionalni izbor „Vranjskih“ 100 najmoćnijih ljudi u Vranju, a samim tim i u Pčinjskom okrugu, dakle na širokom prostoru od Leskovca do Preševa, pokazatelj je kako se kretala moć koja je upravljala životima običnih ljudi.Mnogi su uspeli, pa se popeli na lestvici, mnogo njih je i palo, ali promena vlasti donela je toliko mnogo novih imena da će njihov pravi rejting ipak da se zna u vremenu koje dolazi.

Svaki izbor, pa i ovaj naš, neminovno je subjektivan, ma koliko se za njega koristili objektivni pokazatelji. A oni su jasni – moć odlučivanja, dodir sa novcem, moć da se nekome pomogne ili ne, sposobnost da se pliva u političkim i privrednim vodama…

U  takvoj situaciji, nije bilo lako izabrati 100 najmoćnijih a o nekoga se ne ogrešiti, ili nekoga častiti (pre)visokim mestom. Bilo kako bilo, reč je o zaista najmoćnijim ljudima, onima koji su uspelli da se svojim autoritetom, ili autoritetom pre svega političkih partija kojima pripadaju nametnu i stvore ime u moru bezličnih i beznačajnijih osoba i pojava. U Vranju ni to nije malo, nego, pokazaće se, baš mnogo i baš značajno.  

1. Miroljub Aleksić, vlasnik „Alfe“

2. Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u ministarstvu privrede  (2)

3. Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja (38) 

4. Goran Djorđević, direktor „Vodovoda“  (3)

5. Goran Nikolić, direktor „Elektrodistribucije“ (5)

6. Ivan Stanković, većnik i tvorac budžeta (-)

7. Danijela Trajković, viši tužilac  (7)

8. Slaviša Bulatović, narodni poslanik  (4)

9. Igor Andonov, zamenik gradonačelnika (9)

10. Dušan Aritonović , načelnik Gradske uprave

Surduličanin najuticajniji Vranjanac

Kompletnu listu možete videti u štampanom izdanju Vranjskih.  • Ostavi komentar