Nadogradnjom do gušće i duže kose

Eko Taxi Vranje

Trend nadogradnje kose je savršeno rešenje za svaku ženu koja ima problem sa gustinom i dužinom. Nadogradnja kose je dostupna svakom i idealno je rešenje za brzu transformaciju u cilju dobijanja željenog izgleda.Postoji više načina nadogradnje kose, a ovo su jedni od najpopularnijih:

NADOGRADNjA KLIPSAMA
Ova nadogradnja se drugačije naziva i „doživotna nadogradnja“. Ovo je nadogradnja za koju se najveći broj žena odlučuje, zbog praktičnosti i lakoće postavljanja klipsa, koje se kače poput klik klak šnalica. Ova nadogradnja je čvrsta i može se skidati i stavljati kad god vi to poželite.Ovaj vid nadogradnje ne izaziva nikakvu štetnost.

NADOGRADNjA KOSE ŠIVENjEM
Metoda nadogradnje kose šivenjem, zbog brzine kojom se radi postaje veoma popularna ali ne i najisplativija. Na zadnje delu glave (od uva do uva) se plete tanka kika na koju se, uz pomoć posebnog konca (koji je u boji vaše kose ili nadogradnje), pazljivo ušiva vaša nadogradnja. Međutim, održavanje ovakve nadogradnje u kućnim uslovima nije preporučljivo, jer konac često ne bude dobro osušen i krene da truli. Preporučuje se održavanje kose u salonu, što i nije baš isplativo.

NADOGRADNjA KOSE KERATINOM
U pitanju je najpopularniji merod nadogradnje kose. Keratin je zapravo jedna vrsta lepka, kojim se kupljena kosa (nadogradnja) lepi na vašu kosu. Potrebno je izabrati što kvalitetniji keratin, da ne bi došlo do komplikacija koji mogu trajno oštetiti vašu kosu. Keratin lošeg kvaliteta, može se otopiti pri većim temperaturama, što će spojiti vlasi kose i više ih nećete moći odvojiti. Proces ovakve nadogradnje traje i po nekoliko sati, a i cena nije zanemarljiva. Potrebno je raditi korekciju na 6 meseci.

NADOGRADNjA KOSE PERLICAMA
I kod ovog metoda se koristi kerati, samo što se kosa dodatno pričvršćuje perlicama. Perlice su najčešće od aluminijuma a sa unutrašnje strane imaju silikon. Što je zid perlice deblji, to je kvalitet bolji. Nadogradnja se obavlja uz pomoć heklice. Korekcija se vrši isto kao i kod keratinske metode.

NADOGRADNjA KOSE ČVOROVANjEM
Čvorovanje je pristupačniji metod nadogradnje, i kao što sam naziv govori, kupljena kosa se spaja sa vašom uz pomoć čvorića. Oni se vezuju uz pomoć specijalnog, elastičnog konca. Ovaj konac je tanji i praktičniji od onog kod šivenja. Lako se suši, mnogo manje puca i moguće je tretirati kosu kod kuće. Ovaj metod ne koristi nikakvu hemiju. Korekcija se radi na 8 meseci.

Za održavanje nadograđene kose potrebno je kupiti posebne šampone ili setove, koji sadrže serum, sprej i kremu. Ova kozmetika je skupa, cene šampona se kreću od 800 dinara a steova od 3 000 dinara.

Nadogradnja kose jeste skupa investicija koja će vas koštati oko 200 evra, a minimalna cena korekcije je 50 evra.

   • Ostavi komentar