Na putu do Ginisovog rekorda paraolimpijac Nikolić u ponedeljak prolazi kroz Vranje

Eko Taxi Vranje

Kragujevčanin sa 95 odsto oštećenog vida pokušava da za 55 dana pretrči 55 uzastopnih maratona: Goran Nikolić

Goran Nikolić, paraolimpijski maratonac, u trci kojom pokušava da obori Ginisov rekord u ponedeljak stiže u Vranje, saopštio je Rotari klub Vranje.Ovaj Kragujevčanin sa 95 odsto oštećenog vida pokušava da postavi novi Ginisov rekord, tako što će za 55 dana pretrčati 55 uzastopnih maratona.

Nikolić je krenuo iz rodnog Kragujevca 3. septembra (vidi www.maratonzaginisa.com), a posle 55 dana i isto toliko maratona kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, stići će u Budvu 27. oktobra gde je i krajnji cilj.

Na tom putu on će u ponedeljak, 3. oktobra, između 11  i 12 časova, stići u Vranje na trg kod Pošte, gde će se posle kraće pauze obratiti novinarima.

Generalni sponzor ovog nesvakidašnjeg sportskog poduhvata, koji je zvanično prijavljen Ginisu, jeste Rotari klub Distrikta 2483, odnosno Rotari klub Vranje čiji predsednik Dragan Stamenković ističe da je ovaj poduhvat paraolimpijca jedinstven u svetu.

– Zbig veličine poduhvata za nas u Rotari klubu je čast da budemo generalni pokrovitelji – kazao je Stamenković za portal Vranjske.

Ceo prihod od sponzora i donatora, koji podržavaju ovaj sportski projekt, namenjen je osobama sa invaliditetom.

R. Irić  • Ostavi komentar