MUSLIJU: Privilegija je kad iz SNS kažu da destabilizujem region

Eko Taxi Vranje

O problemima Albanaca prestaću da govorim kad me ne bude: Jonuz Musliju (Foto: Vranjske)

Lider albanske partije PDP i šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliju izjavio je da će o problemima Albanaca na jugu Srbije prestati da govori onog momenta kada prestane da živi.On je ovako reagovao isprovociran izjavom bujanovačkog lidera SNS i narodnog poslanika Nenada Mitrovića koju je ovaj dao portalu Bujanovačke gde kaže da SNS pregovara sa drugom albanskom partijom PDD o ulasku u lokalnu vlast u Bujanovcu, te da je on (Mitrović) spreman da u vlast i uđe, „ali pod uslovom da deo nje ne bude Jonuz Musliju“ koga je nazvao „faktorom nestabilnosti“.

– Nekome ne odgovara da PDP i ja budemo deo vlasti u Bujanovcu, a u tome su najglasniji SNS i Nenad Mitrović, šef te stranke.

Mitrović stalno govori da sam ja faktor destabilizacije regiona.

Za mene je privilegija kada to kažu Mitrović i SNS – napisao je Musliju na svom fejsbuk profilu i podsetio na polemiku koju je imao sa Aleksandrom Vučićem prilikom otvaranja nove zgrade Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

– Ja sam protestovao i pokvario raspoloženje njegovom šefu.

Nije da imam lični animozitet prema njemu, ali sam smatrao da ne može bez prigovora da prođe činjenica da dok on otvara fakultet na drugoj strani ne dozvoljava upotrebu udžbenika na albanskom – naveo je Musliju.

Šef bujanovačkih naprednjaka Mitrović ranije je izjavio da ta stranka pregovara o ulasku u vlast u Bujanovcu, ali uz uslov da u njoj ne bude Musliju jer sa njim ne želi  „nikakav oblik političke saradnje“.

Vranjske  • Ostavi komentar