Mladenović: Vlast IGNORIŠE najvažnije PRIMEDBE prosvetara

Eko Taxi Vranje

Kakvo preuzimanje, prosveta već ima višak: Dušan Mladenović FOTO Vranjske

Na sastanku predstavnika pet reprezentativnih sindikata sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i ministrom za državnu upravu i lokalu samoupravu Brankom Ružićem, nisu usvojene dve najvažnije primdbe sindikata vezane za nacrt zakona o zaposlenima u javnim službama, saopštava u izjavi za Info Vranjske Dušan Mladenović, predsednik Okružnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju.On dodaje da je usvojeno mnogo sporednih primedbi, uz obećanje da će prosveta dobiti najviše kada budu povećane plate u javnom sektoru.

– Nezadovoljni smo napustili sastanak, jer se radi o ključnim zahtevima, najpre u vezi sa pravom direktora da samostalno odlučuju o napredovanju prosvetnih radnika.

To je ozbiljna pretnja da o stručnim sposobnostima recimo hemičara odlučuju istoričari i sl.

Takođe, problematična je odredba u novom zakonu da prosveta preuzima višak zaposlenih iz javnog sektora, a sama već ima tehnološki višak – objašnjava Mladenović.

Po njegovim rečima, Unija sindikata prosvetnih radnika istrajaće u naporima da se uvaže ključni zahtevi za poboljšanje položaja prosvetnih radnika, koji nisu prihvaćeni od strane dvojice ministara na sastanku sa predstavnicima sindikata u prosveti i obrazovanju.

Mladenović: Izneverena obećanja ministra prosvete, predstoji štrajk

Mladenović: Ministarstvo otežava problem u vezi sa sa tehnološkim viškom

Političke stranke gospodare školskim odborima

UNIJA SINDIKATA PROSVETE: Najviše prosvetara biće otpušteno na jugu  • Ostavi komentar