Mladenović: Mi smo Kuvajt na jugu Srbije

Eko Taxi Vranje

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, sa zadovoljstvom ističe da je u kasi lokalne samouprave trenutno preko 100 miliona dinara i da je finansijska situacija zdrava i izuzetno stabilna.– Šta za nas u lokalnoj samoupravi znače tih 100 miliona, biće najjasnije ako kažem da je naš mesečni platni fond sa svim drugim obavezama oko 10 miliona dinara. Dodam li tome podatak da nemamo nikakvih kredita, onda mi s pravom u šali kažemo da smo mi trenutno Kuvajt na jugu Srbije – kaže Mladenović.

On međutim ne zaboravlja da podseti na izuzetno tešku, čak katastrofalnu finansijsku situaciju u lokalnoj kasi, koju je, pre četiri godine, zatekla ova vlast.

– Kada je ovo opštinsko rukovodstvo, kome sam na čelu, preuzelo kormilo lokalne vlasti, zatekli smo manjak u kasi od preko 200 miliona dinara. Bila je to istinska omča koju smo dugo nosili nad glavom  – nerado se priseća  predsednik opštine.

On kaže da su u tih 200 miliona, polovina bile razne neizmirene obaveze prema sudovima, zatim neotplaćeni krediti, pa obaveze prema dobavljačima itd.

– Sada je to sve prošlost. Sada radimo normalno, bez tenzija, ali se i dalje ponašamo krajnje domaćinski. U tom cilju mi već šest meseci sve sednice Skupštine opštine održavamo nedeljom – kaže na kraju predsednik opština Vladičin Han  Goran Mladenović.

 

R. Irić

 

   • Ostavi komentar