MLADENOVIĆ: Ja sam jedini čelnik Doma zdravlja

Eko Taxi Vranje

Čim je Skupština grada Vranja imenovala Dragana Djošića za v.d. direktora Doma zdravlja u osnivanju,  v.d. direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vladimir Stamenković je skupštinskom odlukom razrešenog prethodnika Nenada Mladenovića preveo za „upravnika“ DZ.Tako ova celina ZC, u kojoj grad treba da preuzme osnivačka prava nakon deobe ZC na Opštu bolnicu i Dom zdravlja (DZ), sada ima dva rukovodioca.

Paradoks je da je ustanova ista, jedna jedina, s tim što se jedna zove „u osnivanju“, a druga je praktično „u gašenju“.

Pa, ko je zapravo direktor?

– Stamenković me postavio za upravnika kako ne bi došlo do vakuuma u upravljanju jer postoje neodložni poslovi koje neko mora da obavi da bi DZ nesmetano funkcionisao.

Djošić je samo virtuelni direktor nečega što još ne postoji, tako da on do osnivanja ne može da vodi Dom zdravlja – kazao je Mladenović za štampano izdanje nedeljnika Vranjske koje se u četvrtak pojavilo na kioscima.

Mladenović je dodao da cepanja ZC na dve celine po svemu sudeći neće ni biti.

– Imamo takve signale iz Ministarstva zdravlja.

UO Doma zdravlja u osnivanju se sastao nekoliko puta, započeta je izrada statuta od strane pravnih službi ZC Vranje i lokalne samouprave, ali se posle poništenja registracije Opšte bolnice stalo.

Organi ZC su ti koji realizuju proces deobe i hipotetički bi u istom momentu morali da budu odvojeni DZ i Opšta bolnica – kazao je upravnik DZ.

Mladenović je dodao da on nije kočničar deobnih procesa.

– Na čelo DZ nisam došao sa ulice, ni preko leševa, nego sam imao legitimitet i široku podršku.

I mi u rukovodstvu jedva čekamo novu vladu i ministra.

Ako država želi deobu, a novi v.d. direktora doma zdravlja Djošić ispoštuje proceduru i završi sve formalnosti, registruje to pravno lice, ja ću mu prvi pružiti ruku, čestitati i otići –

zaključio je Mladenović u izjavi za Vranjske.

Mladenović je član SPS (sada u opoziciji), a Djošić pripadnik vladajućeg SNS.

Odluka Vlade Srbije od 31. januara 2013. godine podrazumeva izdvajanje sadašnje Opšte bolnice i Doma zdravlja iz sastava ZC Vranje.

DZ po toj odluci postaje pravno lice (odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad DZ usvojio je gradski parlament, Službeni glasnik Grada Vranja br. 29/09 i 14/10) i samo je trebalo formirati organe koji do danas nisu izabrani.

D. Dimić  • Ostavi komentar