Mladenović: Broj turista u Vranju opao za pedeset odsto

Eko Taxi Vranje

Novi član Gradskog veća za turizam i ugostiteljstvo Mića Mladenović izjavio je za portal Vranjske da je broj turista koji posećuje Vranje u poslednjoj godini pao za pedeset odsto.– Ako uporedimo 2014. i 2015. godinu, videćemo da je i broj noćenja opao za dvadeset procenata. Za vreme prethodne vlasti zatvoreni su hotel i motel Vranje, poslovni klub Haremluk, „Železničar“ u Vranjskoj banji. To je nešto više od 500 kreveta ili više od polovine smeštajnih kapaciteta u gradu – kazao je Mladenović za naš portal.

On je najavio da će se njegov angažman bazirati na materijalnoj i nematerijalnoj bazi kulturnog nasleđa po kome je Vranje prepoznatljivo. 

– Uprkos tolikom istorijskom nasleđu, Vranje danas ima samo dva objekta za posetu – Narodni muzej i Muzej kuću Bore Stankovića. Treba turistički aktivirati i druge objekte – Amam, tvrđavu Markovo kale i neke druge objekte kako bi se upotpunila ponuda grada. Potrudićemo se da narodni muzej radi i vikendom kada ovde dolazi najviše turista – rekao je Mladenović. 

On je na kraju dodao da za tradicionalne lokalne turističke manifestacije grad mora osmisliti koncept svake ponaosob, koncept koji će se zasnivati na tradicionalnim vrednostima Vranja, pesmi i igri, običajima.

Mladenović je član SDPS.

Na aktuelnu funkciju došao je umesto socijaliste Nebojše Zupančića, a zatečeno stanje u svom resoru ocenio je kao „vrlo loše“.

D. Dimić   • Ostavi komentar